Varför har omgivningen synpunkter på när du förändras? 

3

”Du borde verkligen inte gå ner mer i vikt” eller ”nu får du inte bli smalare” eller kanske denna ”du träningshetsar ju typ hela tiden” detta är några av kommentarerna jag fått de senaste 4-5 månaderna av bekanta, för vänner de är de inte. Jag bryr mig inte! Men det jag reflekterar över är varför man fäller sådana kommentarer, är det för att man vill vara snäll eller kanske undermedvetet elak? Jag vet faktiskt inte, men jag vet att dessa kommentarer ofta dyker upp bland oss som bestämt oss för att ändra något i våra liv. Det behöver inte vara vikten, det kan vara att man vill träna mer eller förändra sig på något annat sätt. Jag tror det handlar om när man blir annorlunda får mer energi så känner en del personer sig hotade och måste liksom rätta till balansen, för att vi ska vara de vi alltid varit. Men grejen är den att vi faktiskt kan ändra oss redan idag, just i denna sekund, kan vi ändra en vana, ett beteende eller hur vi väljer att hantera saker. Detta gör att även folk i vår omgivning måste förhålla sig till detta på något vis och hur blir det då om de inte orkar göra den förändringen. Jo det blir obekvämt för dem och då är det ju mycket smidigare att behålla balansen som den alltid varit. Mitt råd till alla er därute som bestämt er för en förändring, var beredd på kommentarer, låt dem inte få er ur din nya balans, stå stadig i dig själv och minimera tiden som ni lägger på dessa personer. Är det för jobbigt låt dem passera ut ur ert liv och gör plats för massa härlig ny energi och nya bekantskaper. Lycka till med just din nya vana! Du kan! Glöm aldrig det 😍😍😍

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

3 kommentarer

  1. Tack.. tänkvärda ord. Kom i rättan tid i mitt fall. Osams med en av mina systrar. Som alltid kommentar åderbråck eller mina barn. Mitt skratt, mina visslingar på hundar. Alltid skrattar .. fast elakt. Nervärderande ..så även en mor. Tänkte först ställa ut bilder jag gjort. Visa att jag med kan … Kanske bättre att visa andra som uppskattar. Typ på ett café. så tack

Lämna en tanke