Varför give me five är så viktigt!

0

Har aldrig tänkt på varför ”give me five” är så viktigt, men det är det. Varför det då undrar du? Vad kan en sådan liten geste betyda egentligen, på marginalen ingenting eller kanske allting. Mina tankar kring detta är att det blir en ritual, varför är ritualer så viktiga då, jo de befäster saker. Man gör något i en speciell ordning, det blir alltid något utav det, man fokuserar sin energi och ritualer kan ju också påverka oss i att befästa både positiva och negativa saker. Just ”give me five” är en positiv förstärkning, det ger också en möjlighet att fira. Fira är viktigt, egentligen kan man fira hur små saker som helst eller hur stora saker som helst men att fira de små med en enkel geste som en ”give me five” gör att nästa gång har man en mer positiv upplevelse med sig. 

Ju mer motstånd man har med sig, ju mer give me five. 

Idag isolerade jag taket i vardagsrummet (håller på med renovering) där vart det en eller kanske tom två give me five. När jag sedan läste för Leah blev det också en give me five till henne när hon fyllde i sagan och jag pekade på orden. Hon blev riktigt glad och ville läsa själv en gång till. Så enkelt är det med positiv förstärkning. 

Så nästa gång du ska göra något med motstånd, ge dig själv en give me five. 

Före isolering

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke