Kontakt med moder jord, Har du det?

2

Det är spännande det här med jorden tycker jag. Till vardags jobbar jag med lantbruksföretagare som varje dag har kontakt med moder jord. De följer hennes nycker men de skapar också otroligt mycket utifrån hennes resurser. Det kanske du gör med, om du är lantbrukare eller om du helt enkelt tar till vara moder jords resurser. 

Vi kan anpassa helt efter vår egen nivå, sen om det är odla örter i fönsterbrädan eller om det är att ha ett eget trädgårdsland eller en gård med djur. Grejen är den att HA kontakt med moder jord. 

Idag var jag ute med min dotter och åkte pulka, vi gjorde snöänglar men hon och jag passade också på att vila när vi väl låg ner och gjorde de där snöänglarna. Jag frågade henne vad hon såg och hon sa glitter. Vi låg sådär en stund brevid varandra, andades och tittade på det där glittret isamförstånd, med varandra och med moder jord. 

Jag tror att det är viktigt att connecta med moder jord, om man nu inte är odlartypen så kan man ändå ta en kontakt med henne och känna hennes närvaro. Det kan vara genom att lägga sig ner och bara känna henne och titta rakt upp i himlen eller det kan vara att ta av sig barfota och medvetet känna henne under sina fötter, eller varför inte sätta sig vid ett träd. Jag tror att ju mer vi gör detta ju mer uppskattar vi hennes resurser och ser på de som vårdar henne men också tar till vara hennes resurser med en annan uppskattning. 

Idag har vi haft en ”moderjord resursdiskussion” med minstingen på tre år. Hon hällde ut ett glas med mjölk för hon inte orkade dricka upp, 20 minuter senare ville hon ha ett nytt, elaka mamman (läs jag) sa nej och förklarade hur moder jords resurser faktiskt kräver respekt. Jag hoppas att hon förstod poängen, fast hon bara är tre. Så idag vill jag tacka moder jord för hennes skönhet och för det hon faktiskt ger oss varje dag! 

Underbara moderjord

Underbara moder jord

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Mycket bra gjort av dig, man måste hålla på moderjords resurser. Själv har jag som dig väldigt nära kontakt med moderjord. Använder mig ofta av henne när jag ska grunda mig och vid meditationer.

    Hoppas att din lilla treåring förstod lite och inte bara kände ”dumma” mamma.

    Ha en super grym kväll 🙂

Lämna en tanke